top of page
Scan_maluku_2_edited.png

carimana

Door mijn roots in de Molukken klonk de naam Carimana direct als iets bekends bij mij. De naam is afgeleid van "cari manah". Een Molukse tante heeft mij erop gewezen dat het "vind je hart" betekent. Iets dat in de letterlijke zin van de spreuk vrij simpel aan te wijzen is. Het hart, voor mij, symboliseert ons tweede bewustzijn. De waarheid die je kent door hem te voelen, te ervaren. Daarom Carimana, in de hoop dat wij allemaal ons hart mogen vinden!

Werkwijze

Vanuit objectief startpunt naar een subjectieve eindstreep

In mijn manier van werken anker ik graag ervaringen, persoonlijkheid en competenties in een systeem dat helder uit te leggen is. Het persoonlijke verhaal blijft op deze manier authentiek, maar ook makkelijker te begrijpen en te communiceren met anderen. Aan de hand van de ACT® ontvang je een rapport met een profiel. Dit dient als objectief startpunt om samen naar een individuele waarheid te bewegen. In gesprek neem ik je mee in deze manier van communiceren, zien en ervaren. Zo leer je meer over jezelf en over anderen. Je krijgt de tools om te staan voor wie je bent, dit met duidelijkheid te bespreken en anderen beter te begrijpen!

Piramide HBM.PNG

"Wij geloven dat de mens meer is dan zijn uiterlijke gedrag. In zijn werk is de mens geen human resource, maar een human being. Wij begeleiden organisaties die dezelfde omslag van HRM naar HBM willen maken. Die de hele mens willen zien, inclusief zijn onbewuste. Wij veranderen ‘Human Resource Management’ in ‘Human Being Management’. Daarbij maken we gebruik van onze unieke Analytical Competence Tool (ACT®)."

"HRM gaat uit van de zichtbare persoonlijkheid (het gedrag). HBM voegt iets toe aan het individu dat nog niet eerder als realiteit werd gezien: het onbewuste deel van ieder individu. In het hiernaast weergegeven diagram schetsen we de verschillen."

zaklamp.png

Wie ben je?

Met de meting ACT® krijg je in een helder rapport weergegeven waar je van nature goed in bent en wat je minder ligt. Krijg inzicht in jouw persoonlijke profiel, zodat je vanuit een breder bewustzijn kunt ontwikkelen. 

rugzak.png

Wat kun je?

Leer over de vaardigheden die je hebt opgedaan. Door het nagaan wat je kunt en nog kunt ontwikkelen zul je meer autonomie ervaren in je persoonlijke ontwikkeling.

kompas.png

Waar wil je heen?

Doelen helpen richting geven aan de energie die je in het leven steekt. Een verre stip op de horizon of een mooi doel voor het eind van de maand, we gaan in gesprek over de richting die je op wil en hoe je daar nu al heen kunt bewegen.

FAQs

Durf te vragen! Kijk alleen eerst even of het antwoord al hieronder staat...

Loopbaan advies - studiekeuze - coaching Rotterdam - coaching professional - persoonlijkheidstest

Wat is de ACT®?

ACT® staat voor Analytical Competence Tool. Het is een psychologisch meetinstrument dat ontwikkeld is in lijn met gedachtegoed van Carl Jung vanuit de analytische psychologie en Carl Rogers vanuit de humanistische psychologie. De ACT® is een competentie meting, een objectief startpunt voor ontwikkeling en bewustwording. Het weerspiegelt hoe de aangeleerde vaardigheden zich verhouden tot onze natuur, hoe wij zijn dus. In een grondig rapport krijg je de informatie visueel weergegeven en samengevat. Hier kun je dus op terugvallen wanneer de inzichten zijn weggezakt en het dient als communicatiemiddel naar de buitenwereld toe.

Kan ik ook losse coachingsgesprekken inplannen?

Ja dat kan! Laat een bericht achter met de reden dat je in contact wil komen met mij en vermeld daarbij dat je losse gesprekken wil inplannen. Of, kies een voordelig pakket van 2 tot 4 coachgesprekken onder "Plan een afspraak".

Wat is het verschil tussen persoonlijkheids coaching en coaching met de ACT®?

Met de ACT® gaan we aan de slag met reflecteren op hoe je tijd en moeite verdeeld over de verschillende vaardigheden in je leven. We gaan hier in gesprek over wie je bent, maar vooral ook wat je kunt. Bij persoonlijkheids coaching ligt de nadruk meer op het innerlijke. Al hebben beide methodes een invloed op het gedrag in de buitenwereld, de coaching met de ACT® heeft een directere relatie tot de (werk)omgeving.

Wat vinden anderen van de ACT?

De ACT-meting is intuïtief; op het oog simpel maar verrassend uitgebreid en nauwkeurig. 

Aan de hand van afbeeldingen en stellingen die je indeelt op basis van of deze bij jou passen of niet, wordt je karakter blootgelegd. Daarbij komen kwaliteiten van je persoonlijkheid naar voren waarvan je misschien zelf niet doorhebt dat je ze bezit maar misschien daarom juist bij je intrinsieke krachtpunten horen. Aan de hand van deze karaktereigenschappen leidt Jonathan het gesprek. Hij weet helder uit te leggen hoe de ACT-methode werkt en de materie met treffende voorbeelden te verlevendigen. Zijn kennis over psychologie en mythologie zijn daarbij van grote toegevoegde waarde.

Jori Kleis

bottom of page